15 maart 2019

Zijn cementtegels geschikt voor douches?

Portugese Cementtegels: Geschikt voor Douches?

Portugese cementtegels zijn geliefd om hun unieke ontwerpen en duurzaamheid, waardoor ze steeds populairder worden in verschillende interieurtoepassingen. Maar zijn ze ook geschikt voor gebruik in douches? In dit artikel bespreken we de voordelen en overwegingen van het gebruik van cementtegels in deze vochtige omgeving.

Voordelen van Cementtegels in Douches

  1. Esthetiek: Een van de grootste voordelen van Portugese vloertegels is hun visuele aantrekkingskracht. Met een breed scala aan kleuren en patronen kunnen ze een luxe en stijlvolle uitstraling aan je douche geven. Ze kunnen een sfeer creëren die moeilijk te evenaren is met andere materialen.
  2. Duurzaamheid: Cementtegels zijn robuust en bestand tegen slijtage. Ze kunnen goed tegen hoge temperaturen en zijn ideaal voor langdurig gebruik, wat ze perfect maakt voor douches.
  3. Onderhoud: Wanneer ze goed geïmpregneerd en onderhouden worden, kunnen cementtegels eenvoudig gereinigd worden. Regelmatig onderhoud kan helpen om de levensduur te verlengen en de tegels in optimale staat te houden.

badkamer met Portugese tegels

Overwegingen

Hoewel Portugese cementtegels veel voordelen bieden, zijn er ook enkele belangrijke overwegingen:

  1. Gladheid: Zoals eerder besproken, kunnen cementtegels glad worden als ze nat zijn. Maar dat wordt in principe elke vloertegel. Dit kan een risico vormen in een douche, waar water regelmatig aanwezig is. Het is aan te raden om te kiezen voor tegels met een antislipafwerking of om antislip coatings aan te brengen om de veiligheid te waarborgen.
  2. Waterdichtheid: Cementtegels zijn van nature poreus, wat betekent dat ze water kunnen absorberen als ze niet goed behandeld zijn. Het is essentieel om ze goed te impregneren met een waterdichte sealer om te voorkomen dat water in de tegels trekt en schimmel of andere schade veroorzaakt.
  3. Onderhoud: Hoewel cementtegels duurzaam zijn, vereisen ze wel regelmatig onderhoud. Dit kan inhouden dat je ze regelmatig moet reinigen en opnieuw moet impregneren om hun uiterlijk en functionaliteit te behouden.
  4. Installatie: De installatie van cementtegels in een douche kan enige expertise vereisen. Het is belangrijk om een professionele tegelzetter in te schakelen om ervoor te zorgen dat de tegels correct worden geplaatst en dat er rekening wordt gehouden met waterdichting.
  5. badkamertegels Portugese CALLA 15x15 cm

Conclusie

Portugese cement tegels kunnen zeker een geweldige keuze zijn voor douches, mits je rekening houdt met de hierboven genoemde factoren. Met de juiste voorbereiding, installatie en onderhoud kunnen deze tegels een prachtige en functionele aanvulling zijn op je badkamer. Of je nu een moderne of traditionele uitstraling wilt, cementtegels bieden een veelzijdigheid die niet te onderschatten is. Tevens kun je ook kiezen uit ons assortiment antieke keramische tegels. Deze zijn gebakken en vergen geen onderhoud. Nadeel: ze zijn wel duurder dan Portugese tegels en het zijn altijd gelimiteerde, unieke partijen. De keuze is aan jou!

Portugese tegel op je badkamer leggen serie IRIZ